Huub Hangop (Mooie dingen deel 25)

playback2017_010Op een Hobbelpaard!‘ riep mijn 5-jarige zoon uit toen ik vroeg welk liedje hij wilde gaan playbacken. We bekeken de clip een keer of honderd. Hij kende de tekst goed en we bedachten welke bewegingen hij allemaal zou gaan maken (met zijn armen zwaaien, wijzen, zwieren, van zijn paard vallen). Het zag er professioneel uit.

Ondertussen wijdde ik me aan zijn pak. Ik verfde een pyjama. Ik was daar wat laat mee, fietste stad en land af voor textielverf en kon dat nergens krijgen. Wat gegoogle later wist ik dat bepaalde monniken vroeger hun gewaden verfden met kurkuma. Ik vond een recept en verfde zodoende de boel met kurkuma en eidooier. Het ding werd inderdaad oranje-geel. Ik vond een knalroze badmuts en knutselde een zwarte… tja. Een zwarte wát, eigenlijk? Een zwarte snorkel? Een parapluhandvat? Een pluim? Hoe dan ook: we fiksten zo’n ding.

Eenmaal op het podium, met de felle lampen en de muziek aan, vergat S. dat hij überhaupt iets had ingestudeerd. Gaf niks. Iedereen vond ‘m zo schattig dat de zaal op z’n kop stond. En zeg nou zelf: Huub Hangop hoeft zich over zijn vervanger cq. opvolger geen zorgen te maken toch?

P.S. Zoonlief won geen beker maar kreeg wel een medaille van de jury. ‘De jury was zó lief,’ zei hij achteraf, ‘alle drie de mevrouwen waren lief. Maar ik weet niet zo goed meer hoe ze eruit zagen.’ 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Reageren is niet mogelijk