Minke

Schatten zoeken. Als kind kwam ik, Minke, altijd thuis met schelpen, kraaltjes, een mooie steen. Ik zag vogels, vlinders. Ging op in een fantastisch landschap. Erg handig als je schrijver bent.

Toen ik jong was, wilde ik trouwens het liefste dierenarts worden, en anders schrijfster. Of arme mensen in verre landen helpen, al wist ik niet goed hoe ik die moest helpen. Toen ik bijna 16 was, heb ik een paar dagen stage gelopen bij een dierenarts. We gingen langs bij boerderijen om koeien, varkens en paarden te behandelen en in de middag werden honden en katten geopereerd. Ik wist het zeker: ik werd dierenarts. Nou ja, bijna zeker. Want ik bleek niet bijzonder veel talent voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde te hebben. En dat heb je wel nodig als je dierenarts wil worden. Ik had wel heel goede cijfers voor Nederlands en tekenen. Dus besloot ikĀ  om schrijver te worden. Wel met een omweg, hoor!

Eerst heb ik de opleiding journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek (FHJ) in Tilburg gedaan. Ik heb daarna als journalist en redacteur gewerkt. Ik heb ook nog een tijd als fotograaf gewerkt. Maar ik kon het schrijven niet laten!

In mijn vrije tijd ben ik moeder, ga ik paardrijden en ik wandel graag met onze hond Jippe. Ik woon in Breda. Maar ooit gaan we verhuizen naar een wit boerderijtje met een boomgaard!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.