Minke

Schatten zoeken. Als kind kwam ik, Minke, altijd thuis met schelpen, kraaltjes, een mooie steen. Ik zag vogels, vlinders. Ik kon helemaal opgaan in een fantastisch landschap. Dat is erg handig als je schrijver bent.

Toen ik jong was, wilde ik trouwens het liefste dierenarts worden, of schrijfster. Of ik zou arme mensen in verre landen gaan helpen, al wist ik niet goed hoe. Toen ik bijna 16 was, heb ik een paar dagen stage gelopen bij een dierenarts. We gingen langs bij boerderijen om koeien, varkens en paarden te behandelen en in de middag werden honden en katten geopereerd. Ik wist het zeker: ik zou dierenarts worden. Nou ja, ik wist het bijna zeker. Want ik bleek bijzonder weinig talent voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde te hebben. En dat heb je wel nodig als je dierenarts wil worden.

Ik had wel heel goede cijfers voor Nederlands en tekenen. Dus besloot ikĀ  om schrijver te worden. Wel met een omweg, hoor. Na de havo heb ik een jaar in Spanje gewoond. In de stad Salamanca heb ik Spaans geleerd. Daarna heb ik de opleiding journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek (FHJ) in Tilburg gedaan. Ik heb een aantal jaren als journalist en redacteur gewerkt. Ik heb ook nog een tijd als fotograaf gewerkt.

Maar ik kon het schrijven niet laten! Daarom ben ik gaan schrijven. Kinderboeken vind ik het allerleukste, om te schrijven en om te lezen.

In mijn vrije tijd ben ik moeder. Ik ga vaak paardrijden en ik wandel graag met onze hond Jippe. Ik woon in Breda. Maar ooit gaan we verhuizen naar een wit boerderijtje met een boomgaard.

Reacties zijn gesloten.